Hva er forskjellen mellom sink-aluminium-magnesium og galvanisert?

Egenskaper for sink-aluminium-magnesium

Sink-aluminium-magnesium stålplate i kveiler en ny anti-korrosjonsprosess for varmgalvanisering av et aluminiumslegeringslag på overflaten av en stålplate, der sink, aluminium og magnesium er hovedkomponentene.Sammenlignet med den tradisjonelle galvaniseringsprosessen har sink-aluminium-magnesium følgende egenskaper:

1. Mer miljøvennlig: materialene som brukes i magnesium-aluminium-sinkbelagte stålplater er aluminium og magnesium, som kan brytes ned svært raskt i miljøet og ikke vil forurense det naturlige miljøet.

2. Bedre korrosjonsbestandighet: Fordi sink-aluminium-magnesium-belegget inneholder aluminium og magnesium, er dets korrosjonsmotstand mye bedre enn det rene sinkbelegget.Sink-aluminium-magnesium-belegget kan forbli intakt i lang tid i et korrosivt miljø.

3. Bedre malingsytelse: sink-aluminium-magnesium-belegg har en flat overflate og bedre vedheft, noe som kan gi et bedre grunnlag for påfølgende sprøyting og andre prosesser.

SINK-ALUMINIUM-MAGNESIUM STÅLPLAKE I KOLER

Egenskaper ved galvanisering

Galvanisering er påføring av et lag med sink på overflaten av stål for å forhindre at det ruster og for å beskytte det.Det er generelt delt inn i to typer: el-galvanisert og varmgalvanisert, hvor varmgalvanisering generelt har bedre korrosjonsbestandighet.

1. God korrosjonsbeskyttelse: Det galvaniserte laget beskytter stålet mot korrosjon og rust.

2. Lave kostnader: Galvaniseringsprosessen har en lavere kostnad sammenlignet med andre anti-korrosjonsprosesser.

3. Moden teknologi: galvanisering er en moden prosess med mange års brukshistorie, moden, stabil og pålitelig teknologi.

Galvanisert stålspole

Forskjellen mellom sink-aluminium-magnesium og galvanisert

Når det gjelder korrosjonsbestandighet, er sink-aluminium-magnesium metall stålplate overlegen galvanisert metallplate.Sink-aluminium-magnesium-belegget inneholder ikke bare sink, men også aluminium og magnesium, som har bedre korrosjonsbestandighet.Forsinking er bare et lag med ren sink på ståloverflaten, korrosjonsmotstanden er ikke like god som sink-aluminium-magnesium.

Fra et miljøsynspunkt er sink-aluminium-magnesium mer miljøvennlig.Materialene som brukes i sink-aluminium-magnesium brytes raskt ned og har en mye mindre påvirkning på miljøet.Sinken som brukes i galvaniseringsprosessen bruker derimot store mengder energi og ressurser og har mye større negativ innvirkning på miljøet.

Sinkaluminiummagnesium er også bedre når det gjelder malingsytelse.Den har en flatere overflate enn galvanisering og har bedre vedheft, noe som gir et bedre grunnlag for etterfølgende prosesser som sprøyting.

SINK-ALUMINIUM-MAGNESIUM STÅLPLAKE I KOLER

Oppsummert er sink-aluminium-magnesium overlegen sinkbelegg, med bedre korrosjonsbestandighet, bedre malingsytelse og mer miljøvennlige egenskaper.Imidlertid bør det også bemerkes at fordi sink-aluminium-magnesium er en ny prosess, sammenlignet med den tradisjonelle galvaniseringsprosessen, er dens nåværende produksjonskostnader fortsatt høye.


Innleggstid: 15. mars 2024