Hva er forskjellen mellom sømløst rør og sveiset rør?

Stålrør er et relativt vanlig rørmateriale.Det kan deles inn i ulike typer som f.ekssømløst stålrørogsveiset stålrør.Så hva er forskjellen mellom sømløst rør og sveiset rør?Deretter vil redaktøren kort introdusere det for deg.

Ulikt håndverk

Sømløse rør er laget av stålblokker eller solide røremner som er perforert og behandlet ved varmvalsing eller kaldvalsing.

Sveiset rør er laget ved å bøye og sveise stålplater eller strimler.

sømløse rør sveisede rør

Ulikt utseende

sømløse rør sveisede rør

Det er ingen sømmer på overflaten av sømløse stålrør.

Det er vanligvis sveisesømmer på overflaten av sveisede rør.

Ulik veggtykkelse

Presisjonen til sømløse stålrør er lav og veggtykkelsen er relativt tykk.

Stålrøret til sveiset rør har høy presisjon og veggtykkelsen er vanligvis tynn.

sømløse rør sveisede rør

Råvarene er forskjellige

sømløse rør sveisede rør

Sømløse stålrør bruker stålblokker eller solide røremner.

Sveisede rør bruker stålplater eller strimler.

Ytelsen er annerledes

Når det gjelder korrosjonsmotstand, trykklager, høy temperaturbestandighet og andre egenskaper, er sømløse stålrør bedre enn sveisede rør.

sømløse rør og sveisede rør

Prisene er forskjellige

Generelt sett er produksjonskostnadene for sømløse rør relativt høye og kravene til behandlingsnøyaktighet er strenge, så prisen er dyrere enn sveisede rør.Produksjonskostnaden for sveisede rør er lavere og lettere å produsere, så prisen er relativt billigere.

Prisforskjellen er imidlertid ikke absolutt.I markedet varierer prisene på stålrør av forskjellige kvaliteter og spesifikasjoner veldig.Dessuten, med fremskritt av vitenskap og teknologi og forbedring av produksjonsteknologi, synker produksjonskostnadene for sømløse rør gradvis.Derfor må den spesifikke situasjonen analyseres basert på de faktiske markedsforholdene.

Ulike funksjoner

Sømløst stålrør: Sømløst stålrør brukes hovedsakelig som petroleumsgeologiske borerør, sprekkerør for petrokjemisk industri, kjelerør, lagerrør og høypresisjonskonstruksjonsstålrør for biler, traktorer og luftfart.

Sveisede stålrør: Elektrisk sveisede stålrør brukes i oljeboring og maskinproduksjon;ovnsveisede rør kan brukes som vann- og gassrør;sveisede rør med rett søm med stor diameter brukes i høytrykksolje- og gasstransport;spiralsveisede rør brukes i olje- og gasstransport, rørpeler, bropilarer, etc.

Hva bør du være oppmerksom på når du kjøper sømløse stålrør?

1. Ved kjøp av sømløse stålrør bør alle sjekke om spesifikasjonene og modellene på sømløse stålrør oppfyller kravene.Vi kan bruke en linjal for å måle om lengden, krumningen, veggtykkelsen osv. på røret stemmer overens med produktinformasjonen.Hvis det er en feil, oppfyller den kravene i relevante standarder?

2. Når du kjøper sømløse stålrør, må vi være oppmerksomme på kvaliteten på stålrørene.For eksempel bør det ikke være sprekker, arr og andre defekter på overflaten av de sømløse stålrørene.Vanligvis har formelle og kvalifiserte sømløse stålrør sertifikater.Du kan be forhandleren om å fremvise sertifikatet og sjekke om produksjonsdato, batchnummer, fabrikknavn og annen relevant informasjon på sertifikatet er fullstendig osv.

Når det gjelder forskjellen mellom sømløse rør og sveisede rør, vil redaktøren kort presentere det for deg her.Jeg håper at etter å ha lest denne artikkelen kan jeg gi deg referanse og hjelp.Hvis du vil vite mer relatert informasjon, kan du fortsette å ta hensyn til denne nettsiden.


Innleggstid: Des-05-2023